Ambassade van België in Singapore

België in Singapore

België in Singapore

Welkom op onze website! 
 

De ambassade van België bevindt zich op 79 Robinson Road #25-01, 068897 Singapore. 

 
Transit via Singapore

Als u op doorreis bent via Singapore, moet u een ticket hebben waarop de bestemming van vertrek en aankomst vermeld staat, met bijbehorende bagagelabels. Als u gescheiden tickets hebt geboekt (bijvoorbeeld een goedkope luchtvaartmaatschappij van Singapore naar uw eindbestemming), moet u door de immigratiedienst en voldoen aan alle vereisten voor toegang tot Singapore. Bij twijfel over de eindbestemming zal de immigratiedienst van Singapore u onherroepelijk de toegang weigeren en wordt u teruggestuurd naar uw oorspronkelijke bestemming.

U kunt de vereisten voor transit hier bekijken:

  
Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Reizen naar België

Vanaf 23 mei 2022 gelden er enkel nog maatregelen voor reizigers naar België die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen.

Het verbod op niet-essentiële reizen vanuit derde landen naar België wordt opgeheven. Reizigers hoeven niet langer een bewijs van vaccinatie voor te leggen of een Passenger Locator Form in te vullen. Er moet ook geen test afgenomen worden of in quarantaine worden gegaan.

Meer informatie op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen. Raadpleeg deze site regelmatig aangezien de regels kunnen wijzigen.

Reizen naar Singapore

Reizen van België naar Singapore is nu weer mogelijk voor alle reizigers. De voorwaarden voor toegang tot Singapore vindt u op de website van de Singaporese immigratiedienst (ICA).
 

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op consular.singapore@diplobel.fed.be of telefonisch op +65 6220 7677. ou ook onze Facebookpagina in de gaten en lees het reisadvies

 
Singapour

De Ambassade van België is enkel open voor het publiek op afspraak tussen 8u30 en 12u en tussen 13u30 en 16u00. Klik hier voor het maken van een afspraak bij de Belgische Ambassade in Singapore.

* * * * *

In 2023 is de Ambassade gesloten op:  2, 23 en 24 januari / 7 en 10 april / 1, 18 en 29 mei / 2 en 29 juni / 21 juli / 9 augustus / 13 november / 25 december

* * * * *

Nieuws

28 sep

België is ernstig bezorgd over de herhaalde bedreigingen en intimidatie aan het adres van het Internationaal Strafhof (ICC).

21 sep

David Jordens wordt woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

19 sep

Tijdens haar bezoek aan New York in het kader van UNGA78 – de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - zal minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib uit naam van ons land meerdere ministeriële side events voorzitten, in samenwerking met EU- en internationale partners. Aan ons land werd gevraagd om een aantal evenementen mee te organiseren, omwille van het uitgesproken profiel van België als voorvechter van kinder- en vrouwenrechten.

18 sep

Tijdens haar deelname aan de openingssessie van de 78ste Algemene Vergadering in New York (UNGA78) zet minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Caroline Gennez in op de grote beleidsprioriteiten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

16 sep

Op 19 september wordt het Algemeen Debat van de 78ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA78) in New York geopend.