Ambassade van België in Singapore

België in Singapore

Welkom op onze website!

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Reizen naar België wordt afgeraden, maar is mogelijk sinds 19 april 2021 voor alle personen die in Singapore verblijven. Voorafgaandelijk aan de reis dient het Passenger Locator Form te worden ingevuld. Aangezien Singapore op de Europese witte lijst staat, hoeven reizigers uit Singapore GEEN Covid-test te doen om naar België te kunnen reizen. Houd er echter rekening mee dat sommige luchtvaartmaatschappijen een test vereisen om reizigers aan boord toe te laten. Daarom wordt aangeraden om voor vertrek contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij. Meer informatie op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ 

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op
consular.singapore@diplobel.fed.be of telefonisch op +65 6220 7677. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en lees het reisadvies.

 

 
Singapore

Vanaf dinsdag 7 april 2020 zal de Ambassade van België enkel open zijn voor het publiek op afspraak en voor essentiële consulaire zaken die uw verplaatsing vereisen. Om een afspraak te maken, gelieve ons te bellen op het nummer +65 6220 7677 of ons een mail te sturen op consular.singapore@diplobel.fed.be. Wij danken u voor uw begrip en voor uw medewerking.

* * * * *

De Ambassade zal gesloten zijn op: 1 jan / 11 feb (vanaf 12u) / 12 feb / 2 en 5 apr / 13*, 24 en 26 mei / 20* en 21 jul / 9 aug / 1, 4 en 11 nov / 24 dec (* behoudens wijziging)

* * * * *

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het Coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Zoveel landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen dat geen normale doorgang over grenzen kan gegarandeerd worden. Het risico voor Belgische burgers om geblokkeerd te raken is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden. U wordt aangeraden om deze website in de gaten te houden voor de laatste updates met betrekking tot het Coronavirus in Singapore. Landgenoten woonachtig in Singapore/Brunei worden aangeraden om – indien nog niet gedaan – zich alsnog te registreren bij de Ambassade. Vragen over de situatie in België? Klik hier.

* * * * * 

U bent een Belg die onlangs naar Singapore is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Singapore? U reist als toerist door Singapore en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Singapore gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Nieuws

05 jun

Net als de Europese Unie veroordeelt België met klem het geweld in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC), met name in Ituri en Noord-Kivu, waar de aanvallen de afgelopen dagen zijn toegenomen en talrijke slachtoffers zijn gevallen onder de burgerbevolking, waaronder ook vrouwen en kinderen.

01 jun

België heeft besloten noodhulp te sturen naar Nepal in het kader van de strijd tegen COVID-19 nadat dit land hiertoe een verzoek had ingediend via het Europees mechanisme voor civiele bescherming. De afgelopen weken is Nepal zwaar getroffen door een nieuwe golf van COVID-19-gevallen.

28 mei

Naar aanleiding van het incident met de echtgenote van de ambassadeur van België bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken dat mevrouw Xiang Xueqiu het initiatief heeft genomen voor een privé-ontmoeting met de twee winkelbedienden om zich persoonlijk te verontschuldigen voor haar onaanvaardbare gedrag in de winkel. Door haar ziekenhuisopname kon de ontmoeting niet vroeger plaatsvinden.

15 mei

In 2004 werd 17 mei uitgeroepen tot Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHOT). Ter ere van deze dag zal het Egmontpaleis in Brussel van zondag 16 mei tot en met dinsdag 18 mei worden verlicht in de kleuren van de regenboogvlag.

10 mei

As we celebrate the 51st anniversary of diplomatic relations between the Kingdom of Belgium and the Republic of Trinidad and Tobago, we would like to seize this opportunity to stress the quality of the friendly and historical ties between our two countries and express our wish to further enhance them in the future.