Ambassade van België in Singapore

België in Singapore

België in Singapore

Welkom op onze website! 
 

De ambassade van België bevindt zich op 79 Robinson Road #25-01, 068897 Singapore. 

 
Transit via Singapore

Als u op doorreis bent via Singapore, moet u een ticket hebben waarop de bestemming van vertrek en aankomst vermeld staat, met bijbehorende bagagelabels. Als u gescheiden tickets hebt geboekt (bijvoorbeeld een goedkope luchtvaartmaatschappij van Singapore naar uw eindbestemming), moet u door de immigratiedienst en voldoen aan alle vereisten voor toegang tot Singapore. Bij twijfel over de eindbestemming zal de immigratiedienst van Singapore u onherroepelijk de toegang weigeren en wordt u teruggestuurd naar uw oorspronkelijke bestemming.

U kunt de vereisten voor transit hier bekijken:

  
Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Reizen naar België

Vanaf 23 mei 2022 gelden er enkel nog maatregelen voor reizigers naar België die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen.

Het verbod op niet-essentiële reizen vanuit derde landen naar België wordt opgeheven. Reizigers hoeven niet langer een bewijs van vaccinatie voor te leggen of een Passenger Locator Form in te vullen. Er moet ook geen test afgenomen worden of in quarantaine worden gegaan.

Meer informatie op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen. Raadpleeg deze site regelmatig aangezien de regels kunnen wijzigen.

Reizen naar Singapore

Reizen van België naar Singapore is nu weer mogelijk voor alle reizigers. De voorwaarden voor toegang tot Singapore vindt u op de website van de Singaporese immigratiedienst (ICA).
 

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op consular.singapore@diplobel.fed.be of telefonisch op +65 6220 7677. ou ook onze Facebookpagina in de gaten en lees het reisadvies

 
Singapour

De Ambassade van België is enkel open voor het publiek op afspraak tussen 8u30 en 12u en tussen 13u30 en 16u00. Klik hier voor het maken van een afspraak bij de Belgische Ambassade in Singapore.

* * * * *

In 2023 is de Ambassade gesloten op:  2, 23 en 24 januari / 7 en 10 april / 1, 18 en 29 mei / 3 en 29 juni / 21 juli / 9 augustus / 1 en 13 november / 25 december

* * * * *

Nieuws

20 Mar

Van 22 tot 27 maart 2023 brengen Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin der Belgen een staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

18 Mar

België verwelkomt de hernieuwing, vandaag 18 maart 2023, van het Graaninitiatief voor de Zwarte Zee (“Black Sea Grain Initiative” of “BSGI”), die op 22 juli 2022 door de Verenigde Naties, de Russische Federatie, Turkije en Oekraïne ondertekend werd.

17 Mar

Tijdens een werkbezoek in Oeganda heeft Caroline Gennez, Minister van Ontwikkelingssamenwerking, de resultaten geëvalueerd van het Belgisch internationale samenwerkingsprogramma in Oeganda.

09 Mar

Na 22 dagen bemand te zijn geweest door Belgisch medisch personeel, is het veldhospitaal van B-FAST in Kirikhan op 9 maart gedoneerd aan Turkije.

08 Mar

Dit jaar vieren we de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die door alle lidstaten van de Verenigde Naties is onderschreven.